Tai Chi

Tai Chi Hoorn HME

Wat is Tai Chi of Tàijíquán precies?

Tai Chi is een unieke eeuwenoude interne vechtkunst uit China. Het is goed voor uw lichaam, de geest en onze ziel. Op fysiek niveau leert u eerst hoe u uw lichaam kunt openen en in de juiste houding zet. Het openen houdt in dat de vele fascia, vliezen en membranen gestretcht worden. Hierdoor stromen en functioneren de bloed- en zenuwbanen beter dan ooit. De juiste houding houdt in dat de vele lichaamsdelen ten opzichte van elkaar in de meest ideale positie worden gezet, waardoor de communicatie en samenwerking van het lichaam optimaliseert.

Uw kracht, conditie en uithoudingsvermogen worden zeer robuust!

Op geestelijk of mentaal niveau ontspant u steeds dieper en wordt u steeds sterker. U leert uzelf goed kennen van binnen en buiten. Daarnaast verandert uw karakter geleidelijk aan richting liefdevolle vriendelijkheid. Doordat eerst uw lichaam en geest open en vrij zijn gemaakt, kunt u nu ook groeien op zielsniveau en volgt u uw ware pad.

Wat kan ik verwachten tijdens een groeps- of privéles?

Een les begint altijd met openen en dat kunt u vergelijken met yoga. Daarna gaan we meditatief staan en leert u hoe u spanningen los kunt laten in verschillende houdingen. Ook dit komt voor in yoga, maar toch is het weer heel anders. Naast de vele solo-oefeningen zijn er ook vele partner-oefeningen, waarbij u elkaar steeds helpt, zodat de ander beter kan leren.

Qua kleding is het fijn als het ruim zit of voldoende stretch heeft. Schoenen met een platte zool zijn nodig om zoveel mogelijk contact te voelen met de grond. U hoeft geen yoga-matje mee te nemen.

Tarieven Tai Chi;

Groepslessen per maand €60,=
Privélessen €80,= per uur

Groepslessen Tai Chi:

Dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 en vrijdag van 09.30 tot 11.00

Tai Chi les

Wanneer kan ik les krijgen en wat kost het?

De groepslessen zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 en op vrijdagochtend van 09.30 tot 11.00. De groepslessen kosten €60 per maand. Voor een privéles betaalt u €80 per uur. De overkoepelende organisatie waarin u les krijgt is het Heaven Man Earth-systeem van sifu Adam Mizner. Een lidmaatschap van deze school garandeert uw professionele begeleiding en progressie.

Scroll naar boven