Kruidengeneeskunde

Wat is kruiden geneeskunde?

De kunst van het genezen op basis van medicinale substanties, zoals planten en mineralen. Meestal worden specifieke delen van planten gebruikt, bijvoorbeeld het blad, de stam, de vrucht, wortel, bloem of zaad. Sommigen vinden we terug in onze supermarkt en anderen worden speciaal gekweekt en geïmporteerd vanuit China. Het grote verschil tussen westerse en Chinese medicijnen, is dat de farmaceuten werkzame stoffen uit de kruiden chemisch namaken en isoleren (one size fits all). Een kruidengeneeskundige stelt juist heel nauwkeurig verschillende kruiden samen, voor een specifieke client met specifieke klachten (tailormade).

Hoe werkt het precies?

Kruiden hebben verschillende smaken, temperaturen en acties. Deze kwaliteiten bepalen wat ze doen in ons lichaam en waar ze heen gaan. Voor de ene cliënt willen we verwarmen en voeden, voor de andere juist koelen en afvoeren. Het is dus belangrijk om eerst een volledige anamnese af te nemen en een pols- en tongdiagnose te stellen. De uitkomst hiervan leidt dan tot een unieke kruidenformule. Deze wordt vervolgens drie maal per dag gedronken tot het gewenste resultaat is behaald. De kruiden worden bij u thuis bezorgd.

Kruidengeneeskunde Hoorn

Waarom is kruidengeneeskunde iets voor mij?

Veel acute, chronische of terugkerende klachten en ziekten kunnen worden behandeld middels kruidengeneeskunde. Het is natuurlijk, relatief goedkoop en werkt zonder bijwerkingen. De klassieke geneeskunde is de kunst van het in balans brengen van yin/yang in lichaam en geest, waardoor de kwaliteit van het leven verbeterd.

Kruidengeneeskunde; intake €30,= consult €30,= ambulant €35,=

Meer willen weten over kruiden geneeskunde?

Voor meer informatie of een afspraak maken voor een intake of behandeling kunt u het contactformulier gebruiken.

Scroll naar boven